Idei de jocuri pentru învatarea numerelor.

42528187_465401310635391_7533357566143758336_n.jpg
 • Adunarea bilelor dintr-un recipient si pus in alt recipient intr-un anumit interval de timp. La urma numarati impreuna. Puteti folosi capacele de la sticlele de apa, suc. Daca sunt mai multi copii, cu siguranta va fi si mai multa distractie. Aveti nevoie de 2 recipiente ( cutii, oale, cosulete..recipiente de prin casa), un recipient va fi cu bile, capace, mere, portocale….si un recipient gol. Daca sunt minim 2 copii se poate face o competie. 🙂 
 • Ne asezam in cerculet si punem diferite numere. Noi spunem un numar, iar copilul/copiii trebuie sa puna mana pe numarul spus. Daca sunt minim 2 copii, se poate face o competitie. Ex: numarul 2 , cine pune primul manuta pe numarul 2, va castiga. Puteti continua joculetul pana la 10. Cine a pus primul mana de mai multe ori, va fi castigatorul.
 • Aruncarea unor bilute intr-un cosulet, cutie (recipiente de prin casa) 

      Ex: cine arunca cele mai multe bilute in 30 de secunde.

 • Privim , cautam numerele. Ex: numarul 7, cautam in carti, reviste, prin casa, clasa numarul 7. Primul care gaseste numarul, castiga. 
 • Asociem lucrurile, obiectele cu numerele din revista, plansa etc, cautam duferite obiecte, lucruri si in dreptul lor punem cifra corespunzatoare. Ex: 3 catei punem  bulinuta cu numarul 3 sau punem orice avem cu numarul 3. Sa se aseze in dreptul cifrei obiectele. Ex: daca sunt 2 mere, trebuie asezate in dreptul lui 2, daca sunt 5 flori, trebuie puse in dreptul lui 5
 • Slide-uri cu numere . Trebuie sa recunoasca numarul. Se poate juca si in doi.

                                        

 • Un copil extrage un biletel, trebuie sa arate atatea degete cat este pe biletelul extras. Ex: trage un biletel , daca in el este cifra 3, trebuie sa arate 3 degetele iar ceilalti colegi trebuie sa spuna numarul. 
 • Adunarea/gasirea unor obiecte de aceeasi culoare, dupa le numaram.
 • Bowling. Ex: numaram cate popice au cazut. Cel cu cele mai multe popice cazute va castiga. 
 • Sotronul
 • Asezam capacele, cartonasele cu numerele in jos. Ex:  punem 10 cartonase, capace ( 2 din fiecare) capace cu numerele in jos, fiecare copil trebuie sa intoarca de 2 ori si sa gaseasca numarul cu aceeasi pereche. Puteti folosi capacele de la sticle de suc, apa si sa scrieti dumneavostra numerele.

Daca va plac sau va inspira materialele mele,vă puteți abona dând click pe URMĀREȘTE/FOLLOW la blog, pentru a primi mail cu materialele ce urmeaza sa fie publicate. Cu un share, o distribuire(la acest articol și la articolele postate pe acest blog) pe facebook în diverse grupuri(sau pe alte rețele de socializare), inspirati mai multe persoane. Va astept si pe pagina sau grupul de facebook. Distribui cat pot, dar uneori nu pot tine pasul.

Materialele se pot folosi oriunde, oricand si de oricine, dar cu conditia de a SPECIFICA SURSA. Nu distribuiti imaginile în mediul virtual, ci link-ul materialului.

Doriti o fisa plastifiata sau mai multe? Ne puteti lasa mesaj in privat pe pagina de facebook sau prin mail. 
https://www.facebook.com/materialedidacticepentrulascoalasauacasa/

Ai încercat aceste fise? Adaugă o fotografie pe grup, pentru a arata cum a mers.
Grup: https://www.facebook.com/groups/321025892020026/

In acest link gasiti pasii pentru descarcarea fiselor. https://catalinabirsan.com/2019/02/12/cum-se-pot-descarca-fisele/

Categorii Idei creativeEtichete , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close